loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
UROPATRULJE: Arbeidstilsynet skal jage kriminelle nettverk mer målrettet, forteller Borghild Lekve.

Arbeidstilsynet jakter mer på kriminelle

/ 2016-10-26 00:10:11

Arbeidstilsynet varsler hardere kamp mot sosial dumping, svart arbeid og annen arbeidslivskriminalitet.

Det betyr mindre tid til vanlige tilsyn i seriøse bedrifter, forteller NRK.

Intensiv jakt

– De neste tre årene blir en intensiv jakt på personer som har kriminalitet som forretningsidé, sier regiondirektør Borghild Lekve i Arbeidstilsynet Vest til NRK.

– Vi skal satse mye mer enn tidligere mot arbeidslivskriminalitet og gi sanksjoner som har effekt. Dette er et svært stort samfunnsproblem, konstaterer Lekve. Hun trekker blant annet frem byggenæringen.

Uropatrulje

Arbeidstilsynet har lagt frem strategiplanen sin for de neste tre årene, og skriver at det skal bli en mer målrettet uropatrulje for å jage kriminelle nettverk. Rundt halvparten av ressursene til tilsynet skal brukes i kampen mot arbeidslivskriminalitet.

– Vi må kartlegge nettverkene, se sammenhenger og følge pengestrømmene over landegrensene, men opplever at virksomhetene flytter seg og at vi ikke alltid kan forfølge dem i utlandet, sier Borghild Lekve til NRK.

– Kyniske, kriminelle aktører ødelegger for det seriøse flertallet av bedrifter. Kampen er ikke tapt, men den er vanskelig, sier arbeidsminister Anniken Hauglie.

BNL fornøyd

BNL-sjef Jon Sandnes er fornøyd med strategien. – Kampen mot arbeidskriminalitet kan ikke kjempes uten et sterkt samarbeid mellom myndigheter og næring, og det er vel kjent at oppdagelsesrisikoen er liten for dem som driver ulovlig og useriøst, sier han.

Sandnes peker også på at de seriøse bedriftene har meldt tilbake at de trenger mer veiledning i det daglige HMS-arbeidet sitt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse