loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
SVINDLER: – Enkelte som ikke bruker HMS-kort, er kanskje bare rotete, men i mange tilfeller er det snakk om useriøse og kriminelle aktører som utnytter ansatte og unndrar store verdier, sier arbeidsminister Anniken Hauglie. (Foto: Øyvinn Myge, ASD)

Vil ha bedre kort mot arbeidskrim

/ 2016-11-06 18:05:34

HMS-kort er viktig i kampen mot arbeidslivskriminalitet, mener arbeidsminister Anniken Hauglie.

Det er Bygg.no som forteller hvordan Veidekke er utålmodige etter å forbedre kortsystemet.

Hauglie har besøkt en av byggeplassene til Veidekke i Oslo. Der fikk hun en innføring i hvordan HMS-kortene fungerer og innspill til hva som kan forbedres.

Ser på krimstrategi

– Det er veldig interessant. Vi jobber nå med å revidere strategien mot arbeidslivskriminalitet, og for å finne best mulige tiltak er det viktig for meg å være med ut og snakke med dem som jobber i felten. Vi samarbeider tett med partene i bygg- og anleggsbransjen for å få has på de useriøse aktørene, sier Hauglie ifølge nettstedet.

Hun mener at HMS-kort er et av flere viktige virkemidler for å luke bort useriøse aktører, og at det derfor er viktig å videreutvikle og forbedre systemet.

– For tungvint

Innkjøpsleder Ole Ragnar Dihle i Veidekke mener det er for tungvint å hente inn informasjonen som må registreres for å utstede kortene.

– Informasjonen ligger på ulike steder, og i dag må vi bruke mye tid på å samle den inn. Vi vil heller at all informasjonen som allerede er offentlig, samles på ett sted slik at man enkelt får tilgang til den. Det vil gjøre prosessen mye mer effektiv, sier han til Bygg.no.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse