loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
UTMELDING: På landsmøtet til Byggmesterforbundet ble det onsdag ettermiddag ble det bestemt at Byggmesterforbundet melder seg ut av BNL. (Foto: Byggmesterforbundet)

Byggmesterforbundet ut av BNL

/ 2020-06-18 15:12:22

Et stort flertall i Byggmesterforbundet stemte igår for at forbundet meldes ut Byggenæringens Landsforening (BNL).

Avstemmingen foregikk på landsmøtet til Byggmesterforbundet og den formelle utmeldingen skjer 1. juli. Byggmesterforbundet vil dermed være ute av BNL ved årsskiftet.

Ny håndverksforening

Byggmesterforbundet starter nå arbeidet med å gå i dialog med NHO om å starte en ny håndverksforening, som foreløpig har fått navnet NHO Bygghåndverk.

Fire bygghåndverksfag følger godt med på hva Byggmesterforbundets landsmøte ender med i BNL-saken.

– Styret er informert om Byggmesterforbundets arbeid med å opprette en ny landsforening, men vi har ikke formelt behandlet forslaget, sier Tore Knudsen, styreleder i Malermestrenes Landsforbund, i en nettsak på mlf.no.

Positive

I august vil styret og administrasjonen gjennomføre strategisamling på Gardermoen. Styret i MLF, som i utgangspunktet er positiv til opprettelsen av en ny NHO landsforening, vil da bli informert om Byggmestrenes tanker, visjoner og veien videre, og hvorfor andre håndverksfag mener det motsatte.

– MLF ønsker en konstruktiv debatt om sin plassering i fellesskapet, og mener det er sunt å evaluere vår tilknytning med jevne mellomrom, skriver MLF videre.

Styret vil uansett la medlemmene bestemme gjennom en ekstraordinær generalforsamling hvorvidt veien videre blir i BNL eller sammen med Byggmesterforbundet i en ny koalisjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse