loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Besøk: Malerlinjen fra Åssiden videregående skole var på plass under NM for malere og gulvleggere torsdag, og er her innom en av stasjonene, flankert av malerlærer Roger Berglund (t.v.) og malermester Thomas Iversen fra Jotun.

Effektiv NM-konkurranse med mange tilskuere

/ 2019-10-17 19:27:22

Det ble en spennende dag to for deltagerne i NM for gulvleggere og malere under årets Bygg Reis Deg messe. Arbeidene går greit unna, og de mange tilskuerne fikk se ungdommer i jobb som virkelig gjør gode besvarelser.

Nytt av året er at man har fått god tid til å forberede seg: Først var det en samling på Stovner videregående skole, og de aller fleste har nok «tjuvtrenet» en del hjemme. Fjorårets vinner, Ewelina Sekiw sier til Maleren at hun opplever at nivået på konkurrentene er enda ett hakk høyere enn det var i fjor, og at hun er skikkelig spent på hvem som kommer til å vinne.

En rask rundspørring blant tilskuere og dommere som fulgte nøye med også under andre dags konkurranse, tilsier at det begynner å tegne seg et bilde der noen som er ekstra flinke skiller seg litt ut, men at det er for tidlig å si noe fornuftig om hvem som kommer til å vinne.

Effektiv

Det som kanskje mest springer en i øynene under denne konkurransen, er hvor effektive ungdommene er. En ting er jo å kunne utføre håndverket til punkt og prikke, men det vil alltid være et element av å kunne være effektiv nok også. Flere av dommerne har uttrykt undring over dyktigheten og raskheten ungdommene gir til beste, og det har noe spøkefullt blitt antydet at man muligens burde legge på litt oppgaver neste år, slik at man øker vanskelighetsgraden. Dette for å kunne skille tydeligere mellom kandidatene.

Besøk

Også dag to var det meget godt besøkt på messen, etter åpningsdagen som kunne skilte med en økning på 10-12 prosent. Denne dagen var det blant annet duket for besøk fra malerlinjen i Drammen, som hadde gitt seg på Oslo-tur for å sjekke hvordan konkurransen utvikler seg.

-Spennende å være med på dette, erklærte faglærer Roger Berglund ved malerlinja ved Åssiden Videregående skole, og fikk kjapt følge av malermester Thomas Iversen fra Jotun: Jeg er svært glad for at malerlinja tar en tur på NM, for dette tror jeg er en skikkelig inspirasjon, og hvem vet, kanskje vi har sett fremtidige deltagere her i dag, sier han ettertenksomt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse