loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Fokus: Laugslederne hadde full fokus på fremtiden fra første diskusjon under årets representantskapsmøte.

Full fokus for fremtidens foreningsarbeide

/ 2018-03-12 19:02:11

De kommer fra alle deler av landet. De er fokuserte, interesserte og engasjerte. Og nå har de samlet seg i Berlin. Det er tid for representantskapsmøte i MLF. I år er det satt i Berlin.

Etter en litt «rufsete» landing på den lokale flyplassen satte representantene seg sammen for å diskutere hvordan man skal rekruttere bedre, gjøre en enda bedre innsats for medlemmene, og ikke minst bidra til en større seriøsitet i byggebransjen generelt.

Full fokus

Dert er rart med det. Når malermesterne kommer sammen, tar det ikke mange sekundene før de faglige diskusjonene «tar av». Og sekretariatet i MLF hadde tatt utgangspunkt i medlemsundersøkelsen de gjennomførte rett før jul, og presenterte den for representantskapet. Med denne som bakgrunn hadde man så lagt opp til 5 forskjellige gruppespørsmål for de 5 gruppene, slik at alle kunne komme med innspill for det videre arbeidet. Det er kanskje ikke overraskende, men de fremmøtte laugslederne, styret i MLF og de andre som hadde tatt turen til Tysklands hovedstad var svært samstemte:

Selv om nettsidene til MLF inneholder mye og god informasjon, bør informasjonen bli enda bedre. Også om at informasjonen faktisk finnes der. Flere tok til orde for at det måtte være MLF`s oppgave å aktivt informere medlemsbedriftene om hvilke tilbud som for eksempel finnes på hjemmesiden. Som en sa:

-Vi vet at den er der, men vi trenger likevel å bli minnet om det.

Kanskje noe i overkant krav å legge på en administrasjon som faktisk ikke har 3 ansatte. For i tillegg krevde laugslederne at MLFs folk burde komme og besøke alle laugene, og aller helst også mange enkeltbedrifter.

Kurs og informasjon

Det var viktig for laugslederne å få skikkelig informasjon om kurs, og flere mente at man kunne samordne kursene med andre byggefag, siden innholdet ofte kan være overlappende, for ikke å si sammenfallende.

Dessuten var mange av laugslederne opptatt av at MLF burde være mer synlige i media, uten at noen kunne komme med en god oppskrift på hvordan dette eventuelt skulle la seg løse. Noen mente at sosiale medier er et stadig viktigere fokus å ha.

Imidlertid var de fleste fornøyde med det arbeidet som er gjort til nå når det gjelder seriøsitet, og det er bred enighet om at dette arbeidet skal drives videre.

Flere medlemmer

Hvordan skal man så kunne få til alt dette? Svaret ligger antagelig i morgendagens forhandlinger, der de fremmøtte blant annet skal diskutere hvordan de skal te seg for å nettopp få flere bedrifter til å melde seg inn i MLF. Flere mulige løsninger vil komme til å bli lagt på bordet, noen til og med kontroversielle, etter det Maleren erfarer. Men først er det middag. På Hofbrau. Var det likt seg, når man nå engang er i Berlin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse