loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Full klasse: Det er blitt full klasse – til og med en på venting – på malerlinjen i Drammen. Thomas Iversen (t.v.i front av bildet) er ofte innom og hilser på.

Full linje for overflateteknikk i Drammen

/ 2018-08-24 10:57:44

-Vi har fått full klasse! 14 elever, pluss en på venteliste til og med. Er det ikke flott, lyder det gledesstrålende i telefonen. Det er Åssiden videregående skole sin nyopprettede linje for overflateteknikk det er snakk om.

Mannen i telefonen er malermester Thomas Iversen, som til daglig jobber i Jotun, og som har vært en av pådriverne for å få til et slikt tilbud i Drammensregionen.

Rekruttering

Mens en tilsvarende linje er blitt brutalt lagt ned av byråkrater i Oslo uten tilsynelatende interesse eller forståelse for malerfaget, og man kun har maktet å fylle en halv klasse i Trondheim, er det Drammen som fremstår som et lysende forbilde i bransjen.

-Hva er hemmeligheten?

-Tja, vi er jo flere som har hatt et varmt hjerte for å få opprettet en slik linje. Bedriftene trenger lærlinger, og også vi leverandører har vært opptatt av dette. Vi har fått til et spleiselag både av innsats og tiltak for å bidra til opprettelsen, så det er virkelig positivt at vi nå får en full klasse. Dette betyr imidlertid ikke at vi kan slappe av: Jeg var innom skolen i forrige uke for å gi dem noen oppmuntrende ord på veien, og da fikk jeg den gode nyheten: To av elevene er jenter, og det ser vi spesielt positivt på. Vi trenger jo flere jenter i faget, og dette er et fag som avgjort passer også for dem. Men altså: Fra bransjen kommer vi til å stå på videre, for vi har sett andre steder at det lett kan bli vanskelig om vi ikke er på allerten hele tiden, slår han fast.

Både i Oslo og nå også i Trondheim har man jobbet mye og godt for å rekruttere, men likevel har man altså fått en situasjon der det skjedde en – om enn noe overilt – nedleggelse i Oslo, og man har måttet se i øynene at det kan komme til å bli bare halv klasse i Trondheim i år.

-Men det er virkelig supergledelig at vi har greid å stable på beina en full klasse i Drammen. Nå begynner arbeidet for å gi elevene et supert tilbud – og samtidig med å rekruttere videre, sier Thomas Iversen til Maleren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse