loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
POSITIVT: NHOs Nina Melsom mener det er bra at utenlandske arbeidstakere sikres inntekt. (Foto: NHO)

Har funnet en løsning for grensependlerne

/ 2021-03-11 09:50:19

Etter at grensene i Norge ble stengt har arbeidstakere i norske bedrifter som har pendlet over grensen vært uten inntekt. Regjeringen innfører nå en ordning som sikrer dem 70 prosent av sykepengegrunnlaget.

Utenlandske arbeidstakere fra EØS-området, som har vært utestengt fra sin arbeidsplass siden 29. januar, har vært uten jobbinntekt, og uten dagpenger eller trygderettigheter i eget land.

Denne uken presenterte regjeringen en kompensasjonsordning for utenlandsk arbeidskraft som baserer seg på sykepengeordningen, med kompensasjon på 70 prosent av sykepengegrunnlaget opp til 6G.

Forskutterer utbetaling

Løsningen innebærer at arbeidsgiverne forskutterer utbetaling til sine arbeidstakere, og at Nav refunderer dette. Det påløper ingen arbeidsgiverperiode.

– Det er positivt at det er funnet en løsning for grensependlerne. Det er bra for arbeidstakerne det gjelder, sier Nina Melsom, direktør i NHO.

Kan by på utfordringer

Hun peker på at ordningen med forskuttering kan by på utfordringer for noen bedrifter:

– Vi håper at flest mulig bedrifter har forståelse for en slik løsning. Samtidig ser vi at bedrifter som allerede er i en krise, kan komme i en likviditetsskvis. Disse må tas vare på. Det er uansett viktig at Nav er raske med å betale tilbake utleggene for bedriftene. Ved den nærmere utformingen av ordningen forutsetter vi at regjeringen vil ta hensyn til dette, sier Melsom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse