loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Krim-maling: Folk trodde vi hadde gått helt fra vettet, humrer Christer Selbo Mathisen.

Krim-maling vekker berettiget oppsikt i Larvik

/ 2018-03-10 09:07:34

-Du vet, folk trodde jo det hadde rablet fullstendig for oss, der vi satte opp stillaser og gav oss til å male utendørs i flerfoldige kuldegrader. Men det var en grunn til det. Vi hadde faktisk fått i oppgave å gjøre akkurat dette.

Christer Selbo Mathisen er formann hos Malermester Skalleberg i Larvik, og smiler litt av det hele, for han innrømmer jo at å male utendørs i kulda i januar ikke er hverdagskost. Men han har altså de aller beste forklaringer: Det er oppdragsgiveren som vil ha det slik.

Larvik

-Det dreier seg om flere oppdrag for selskapet som skal filmatisere bøkene til Jørn Lier Horst, hvor det meste av handlingen foregår nettopp her i Larvik. Det huset vi snakker om her, skulle se skikkelig gammelt og falleferdig ut. Faktisk så skal det også rives, så i dette tilfellet trenger vi ikke å male det om igjen etterpå. Men vi har også et oppdrag der vi skal male om igjen huset til den opprinnelige fargen innendørs, etter at vi først har malt det slik at det tilfredsstiller filmskapernes krav, forteller han.

-Et skikkelig annerledes oppdrag, altså?

-Ja, og veldig moro! Ekstra moro er det jo at både lokalavisen og folk flest her i Larvik virkelig har sperret øynene opp når vi har holdt på med arbeidet, så det har blitt en del oppmerksomhet ut over det vanlige, det må sies. Likevel er jo dette et avbrudd i den vanlige hverdagsrutinen, for å si det mildt, smiler han.

Krimforfatter

-Dette er jo noen skikkelig spennende krimbøker. Har du lest dem selv, så du kunne bli ordentlig inspirert?

-Haha, nei det har jeg faktisk ikke. I alle fall ikke den boken det har vært snakk om til nå. Så det ble nok gjort etter oppdrag, slik som alle andre bestillinger vi får. Men jeg skal innrømme at det likevel er litt spesielt med all oppmerksomheten, smiler han.

-Var det en utfordring å få utført selve jobben?

-Neida, det gikk veldig greit. Men det er jo litt spesielt å skulle velge en beistype som gjør at huset ser skikkelig møkkete og gammelt ut. Dessuten har vi hele tiden fått streng beskjed om å ikke ta bilder som gjør at folk skal kunne kjenne igjen akkurat hvor dette huset ligger, for det kan gå ut over spenningen i TV-produksjonen, og det må vi jo respektere, smiler han.

-Når kommer dere til å få se resultatet på TV?

-Vi er ikke helt sikre, men såvidt jeg har forstått, skal det komme en gang på våren 2019. Det setter jo litt ekstra spiss på TV-kvelden når man får se håndverket sitt i en film, innrømmer han. Larvikmannen Jørn Lier Horst har lagt handlingene i flere av sine bøker til hjembyen, og nå er altså deler av den gjort til kulisser for TV-innspillingene, som allerede er i gang.

Spesialoppdrag

-Tar dere ofte slike spesialoppdrag?

-Joda, vi tar gjerne på oss de forskjelligste oppdrag vi, humrer Mathisen. Men såvidt han vet, har hverken han eller kollegene jobbet med noe i nærheten av dette før. Og det var nettopp det som gjorde det så morsomt:

-Det er jo en fjær i hatten på oss malere at filmselskapet kommer til oss når de skal ha gjenskapt en spesiell stemning på et helt hus for TV-innspilling. Selv synes jeg det er et signal om at vi får anerkjennelse som fagfolk, sier han.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse