loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Stille og rolig: Allerede på det tidlige representantskapsmøtet ble den rolige tonen slått an: Her orienterer styreleder Tore Knudsen forsamlingen.

MLF-generalforsamling klappet gjennom på rekordtid

/ 2018-06-01 22:09:13

Det kan hende det var varmen. Eller kanskje alt snakket om malermestrenes digitale fremtid som gjorde at mange følte at alt var sagt. Men sikkert er det i alle fall at hele behandlingen av MLF`s generalforsamling for 2018 ble klappet gjennom på rekordtid.

Faktisk var det ikke ett eneste forslag til endring fra begynnelse til slutt. Til og med et forslag fra Kristiansand Malermesterlaug, som var sendt inn til behandling i god tid før møtet, ble trukket. For som Oldermann Bjørn Voreland uttrykte det:

-Forslaget ble sendt inn med de beste hensikter, men så viste det seg altså at det er bedre at styret får jobbe litt videre med det. Og slik ble det. Akkurat som med alt fra navneopprop via styrets beretning, regnskap, kontrollkomiteens innstilling til og med valget.

Nytt styre

Det ble en endring i styret også, ved at malermester Ingar Strand ble valgt inn etter Øyvind Husby, som fikk plass i valgkomiteen. Men også dette foregikk i de avgjort mest dannede former: Forsamlingen klappet inn kandidatene så kjapt at valgomiteens leder, Jan Helge Nilsen, av og til ble forvirret på talerstolen: Allerede mens kandidatene ble presentert, ble de klappet inn. Og etterpå var det litt mat og en fagmesse der de fremmøtte kunne ta i øyesyn det aller siste fra bransjens leverandører.

Digitalisering

Dagen var som nevnt ellers preget av digitaliseringens muligheter, og kanskje også utfordringer. Egil Bredgaten var både morsom og underholdende, men kom vel strengt tatt iukke med veldig mye ut over at det er viktig å oppdatere seg både innen fag og teknologi, og at han inviterte forsamlingen til å besøke Telenor sitt hovedkontor på Fornebu.

Da var nok Visu Media mer matnyttige for forsamlingen, som fikk se hvordan Malermester Studsrud har digitalisert presentasjonen av «Historisk Maling». Gjennom en detaljert presentasjon fikk de fremmøtte demonstrert mulighetene, og det ble notert flittig i salen.

Til slutt var det Kenneth Nilsen fra KTV Group, som blant annet viste frem en drone som etter hans syn burde kunne revolusjonere hvordan man vasker fasadene på store bygninger. Hvorvidt dette faktisk vil la seg gjøre, ble imidlertid forsamlingen like kloke på, for utprøvingen har ikke blitt ferdigstillet enda. Som en av malermestrene sa ettertenksomt i en av pausene:

-Jeg har sett mange «revolusjonerende» nyheter i mitt liv. Og det er mulig vi er på full fart inn i en digital revolusjon for bransjen som vil komme til å endre mye i vårt yrke. Men jeg tror ikke den kommer enda, og jeg tror det kommer til å gå mye saktere enn entusiastene forsøker å fortelle oss.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse