loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
NULL RESPONS: Tore Knudsen etterlyser offentlige etater som det er mulig å få kontakt med, og som reagerer.

Når ikke frem til Nav og Arbeidstilsynet

/ 2016-05-27 14:10:48

Nav har bygd murer rundt seg selv, og Arbeidstilsynet kommer seg ikke ut. MLF-leder Tore Knudsen refser myndigheter som gjør seg utilgjengelige.

Knudsen åpnet MLF-landsmøtet i Ålesund med å trekke frem noen av problemene som forskjellige statlige og kommunale etater skaper for seriøst næringsliv.

Null respons

Fra piggdekkavgifter og parkeringsbestemmelser kom han raskt inn på alle som ikke reagerer på svart arbeid og andre lovbrudd:

– Når vi har grunn til mistanke, hvem er det som tar grep? Flere ganger har jeg prøvd å ringe uten respons. Den eneste som reagerer, er det regionale verneombudet, sier han etter å ha prøvd å få politi, skatteetat og arbeidstilsyn til å reagere.

Tilsyn uten bilmuligheter

– Arbeidstilsynet har til og med plassert seg midt i sentrum uten en eneste parkeringsplass. De har ikke utrykningsbil, og er umulige å få ut. Skal de ut, må de ta taxi eller hentes av politiet. I 2016 burde vi hatt et telefonnummer å ringe, sier Tore Knudsen.

Han viser til Byggebransjens uropatrulje i Trondheim. – Er dette egentlig vår jobb? Personlig synes jeg kanskje ikke det. Men hvis det er dét som må til, så må det gjøres, mener han.

– Murer rundt Nav

Nav er en annen probleminstitusjon for norske småbedrifter.

– De har bygd så høye murer rundt seg selv at det er umulig å nå inn. Alle arbeidsgivere trenger å være i kontakt med dem, men det er bortimot umulig å få noen kontaktperson. Her må dørene stå åpne for arbeidsgiverne. Vi er storbrukere og trenger informasjon, sier den konstituerte MLF-lederen.

Mer om MLF-landsmøtet kan du lese i Maleren nummer 6–7.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse