loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Laugsleder Janne Staahlen
HYGIENETILTAK: Hos Malermester Staahlen har de vært nøye med å følge opp myndighetenes retningslinjer om desinfisering av hender, verktøy og arbeidstøy, forteller daglig leder Janne Cathrine Staahlen. (Foto: Malermester Saahlen AS)

Ny laugsleder i koronatid

/ 2020-05-14 14:08:01

Vår rolle har vært å trygge laugsmedlemmene i denne usikre tiden, sier laugsleder Janne Staahlen, i Telemark Malermesterlaug.

Siden årsmøtet til lauget i fjor har Malermester Janne Staahlen vært laugsleder for Telemark Malermesterlaug. En udelt positiv opplevelse ifølge den erfarne malermesteren.

– Det har vært kjempegøy. Her er en fin flokk med dyktige malermestre i Telemark, og selv om det har vært uvant å sitte med ansvaret, bidrar alle medlemmene i lauget, så det ikke blir noen belastning, sier laugslederen og daglig leder i Malermester Staahlen AS.

Gode retningslinjer

Koronakrisen har fått stor innvirkning også på laugsaktiviteten, planlagte møter og arrangementer har blitt avlyst. Heldigvis ble generalforsamlingen avholdt før det hele eksploderte.

– Vår rolle har vært å trygge laugsmedlemmene i denne usikre tiden, sier Staahlen og påpeker at de har fått gode retningslinjer fra MLF, BNL og NHO å forholde seg til gjennom krisen.

– Men de fleste av laugsmedlemmene er erfarne malermestre som har vært gjennom en vinternatt før, så jeg syntes de fleste har taklet dette bra.

Hennes egen bedrift, Malermester Staahlen, jobber mot privatmarkedet, og har vært nøye med å følge opp myndighetenes retningslinjer. De kjører hver sin bil, og er påpasselig med å informere kundene.

Ingen tar sjanser

– Vi har fått en brosjyre fra myndighetene om hva kundene skal passe på og hva de kan forvente av oss. Kundene får beskjed om å vaske over overflater vi kommer i kontakt med før vi kommer, og vi vasker før vi går. Hele tiden skal det være minst to meter avstand, og kun en kunde som møter oss, understreker hun.

– Og så er vi utrolig nøye med desinfisering av hender, verktøy og arbeidstøy.

Staahlen påpeker at også leverandørene av maling har vært flinke til å tilrettelegge denne perioden, både ved å ta forholdsregler i salgssituasjonen og ved å skaffe til veie verneutstyr.

– Jeg syntes alle har bidratt knallbra til denne dugnaden, noe vi må fortsette med også fremover, sier hun, og legger til at det har vært godt å ha bransjeorganisasjonene i ryggen.

– Mitt inntrykk er at alle har godt med arbeid å gjøre og de følger retningslinjene. Ingen tar noen sjanser, sier hun.

Bekymret for langtidsvirkningene

Men, som de fleste andre er de også her spente på etterslepet av koronasituasjonen. For hva skjer når forbrukerne blir langtidspermitterte, hvordan blir markedet da?

– Så vi har jo noen bekymringer om hvordan dette skal gå. Det må vi være ærlige på.

Når det gjelder erfaringer fra denne krisen håper Staahlen at vi alle i fremtiden er mer forberedt på at uforutsette hendelse kan skje, også i trygge, gode Norge.

– Vi må tenke langsiktig, fornuftig og ta høyde for at markedssituasjonen kan endre seg over natten, og ha en liten backup plan tror jeg kan være lurt, sier hun.

– Og at vi viderefører litt av tiltakene rundt HMS og smittevern. Det er ikke dumt å være nøye med hygiene, både hos private og når man er ute på byggeplasser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse