loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
ENDRINGER: Det er fortsatt innreiseforbud til Norge for mange utledninger, med mindre man faller under et av unntakene. Det er ennå ikke åpnet for generell arbeidsinnvandring, men det er noen endringer som vil ha betydning for arbeidsreisende. (Foto: BNL)

Oppdaterte innreiseregler

/ 2021-06-25 09:29:20

Det er ikke åpnet for generell arbeidsinnvandring, men alle reisende fra grønne land samt fullvaksinerte med EU- koronasertifikat får komme inn i Norge og begynne å jobbe uten karantene.

Det er fortsatt innreiseforbud til Norge for mange utledninger, med mindre man faller under et av unntakene. Det er ennå ikke åpnet for generell arbeidsinnvandring, men det er noen endringer som vil ha betydning for arbeidsreisende, melder BNL.

Det er per 23.06.21 følgende unntak fra innreiseforbudet, det vil si følgende utledninger kan reise inn;

  • Utlendinger bosatt i Norge​
  • Utlendinger som kommer fra «grønt» land​
  • Dagpendlere fra Sverige og Finland​
  • Utledninger med samfunnskritiske funksjoner​
  • Tillatelse etter søknadsbaserte ordningen Sjøfartsdirektoratet ​
  • Utledninger fra EU/EØS med EU-koronasertifikat som kan verifiseres med QR-kode som viser at personen er fullvaksinert eller har gjennomgått covid-19 det siste halvåret​
  • God informasjon om alle unntakene finnes på UDI sine sider

Store endringer i innreiseregler fra 5. juli 2021

Fra og med 5. juli 2021 endrer norske myndigheter terskelverdien for hvilke land som skal regnes som grønne eller røde. Dette betyr at vesentlig flere land kommer til å bli grønne.

Ut ifra dagens smitteutvikling er det grunn til å tro at de fleste landene i Europa kommer til å bli regnet som grønne 5. juli 2021. Det betyr i praksis at alle innbyggerne i landet kan reise fritt inn til Norge, og at de også slipper karantene.

Regler og krav ved innreise til Norge

Registreringsplikt: Det er registreringsplikt for alle innreisene til Norge. Det eneste unntaket er de som reiser inn med EUs/Norges vaksinepass.

Testplikt: Det er testplikt for alle innreisene til Norge. Det eneste unntaket er de som reiser inn med EUs/Norges vaksinepass.

Karantene: Helsedirektoratet har utarbeidet en veiviser som gjør at man kan sjekke sin situasjon og hvilke regler gjelder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse