loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
SENTRAL: Byggenæringen er en viktig del av løsningen for å komme ut av krisen og nå bærekraftsmålene, mener administrerende direktør Jon Sandnes i BNL. (Foto: BNL/Moment Studio)

Byggenæringen trenger oppdrag

/ 2020-10-08 08:00:48

– Byggenæringen har klart å holde hjulene i gang, med høy beredskap for å unngå smittespredning, men usikkerheten øker. Skal aktivitet og verdiskaping opprettholdes trenger næringen oppdrag, sier Jon Sandnes, adm.dir. i BNL, i forbindelse med fremleggelsen av statsbudsjettet 2021.

Forutsigbarhet i både statlig og kommunal sektor, er viktig for en næring som har det offentlig som en viktig kunde. Dessverre mangler en fullstendig oversikt over tapene i kommuneøkonomien, påpeker BNL i en pressemelding.

– Krisen påvirker i stor grad økonomien i både stat og kommune. BNL forventer at kommunenes inntektstap blir kompensert, i forslaget som er varslet å komme i november. Oppdragene til byggenæringen må ikke bli salderingsposter. Dette er også viktig for aktivitet i privatmarkedet, sier Sandnes.

Bærekraftige investeringer

Byggenæringen er en viktig del av løsningen for å komme ut av krisen og for å nå bærekraftsmålene.

– Investeringene som nå gjøres må også være bærekraftige og grønne. Det er positivt at de styrker Enova, men det store potensial til energieffektivisering i eksisterende bygningsmasse utnyttes ikke. Energieffektivisering er lønnsomt, det skaper arbeidsplasser og fører samfunnet i grønn retning.

Regjeringen foreslår økt rabatt på verdien av arbeidende kapital fra dagens nivå på 35 prosent til 45 prosent. Formuesskatten beregnes dermed til 55 prosent av verdien på denne type kapital.

– Dette betyr mye for mange av våre bedrifter som har mye nødvendig produksjonsutstyr og bygninger, sier Sandnes.

Arbeidslivskriminalitet

Innsatsen mot arbeidslivskriminalitet foreslås styrket med 52 millioner kroner. 38 millioner skal gå til Arbeidstilsynet for å sikre bedre håndhevelse av regelverket for innleie som ble innført for byggenæringen i år.

– Styrking av blant annet Arbeidstilsynet muliggjør bedre oppfølging og mer kontroll. Dette er en viktig satsing for at innleiereglene følges og at seriøse bedrifter ikke blir utkonkurrert, sier Sandnes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse