loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
31 kriminelle aktører. Det høres lite ut, men bak tallet skjuler det seg et formidabelt omfang, ifølge de offentlige etatene som samarbeider mot arbeidskriminalitet.

Sammen i Kristiansand

/ 2016-04-07 21:34:51

Arbeidstilsynet, Nav, politiet, Skatteetaten, Interkommunal arbeidsgiverkontroll og kemneren i Kristiansand har åpnet felles senter mot arbeidskriminalitet.

– Vi er glade for at vi nå får styrket det tverretatlige samarbeidet i Agder ytterligere. Vi ser at tilsvarende måter å jobbe på, med samlokaliserte kontorer i Bergen, Stavanger og Oslo, gir svært gode resultater, sier tilsynsleder Marianne Pedersen i Arbeidstilsynet.

Kriminalitet på flere plan samtidig

De tre samarbeidskontorene identifiserte 31 kriminelle aktører innenfor arbeidslivet i fjor.
– Det er et formidabelt omfang som skjuler seg bak dette tallet. Dette er kriminelle aktører og bakmenn med store nettverk, og det gir store ringvirkninger når vi klarer å sette disse ute av spill, sier Pedersen.
De arbeidskriminelle driver ofte kriminalitet på flere plan samtidig. Målet med samordningen er å sikre at seriøse bedrifter overlever i møte med de useriøse.

For å beholde ryddig arbeidsliv

– Med en styrket og samordnet innsats ønsker myndighetene å bidra til at vi beholder et ryddig arbeidsliv, sikrer skatte- og momsinntekter og unngår misbruk av velferdssystemet, melder det tverretatlige samarbeidet i Agder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse