loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
FÅR RÅD: De som bygger eller kjøper bolig, får en telefon med råd om hvordan de skal sikre at håndverkeren ikke arbeider svart. (Illustrasjon fra «Tett på Trondheim»s veileder)

Ringer boligkjøpere om svart arbeid

/ 2016-05-25 19:49:43

Arbeidstilsynet, kommunen og skatteetaten i Trondheim skal ringe alle som kjøper bolig for å få dem til å unngå svarte håndverkere.

De som har sendt inn byggesøknad eller kjøpt bolig i Trondheim, kan regne med en telefon fra myndighetene. Det er tiltaket  «Tett på Trondheim» som har begynt ringerunden.

Unngå å bli lurt

– Vi forteller dem hvordan de skal gå frem for å unngå å bli lurt, sier Anne Mette Christiansen, som leder det nye tiltaket, til NRK.

– Svart arbeid er et stort problem, selv om ni av ti av oss egentlig vil handle hvitt. Derfor trenger folk informasjon. De vil ha trygghet og reklamasjonsrett, sier hun.

Sosial dumping

Målet er å få ringt rundt 6000 personer det neste året. I NRKs «God morgen, Trøndelag»-sending har Vidar Sagmyr i Byggebransjens uropatrulje også vært i studio for å støtte prosjektet.

– Du er blant annet med på å tilrettelegge for sosial dumping. De som gjør selve jobben, kan få svært lite betalt, og har ikke noe sikkerhetsnett hvis de skulle bli skadet eller syke. Du kan også få problemer med kvaliteten på jobben eller problemer med å få rettet opp eventuelle feil i ettertid, sier Sagmyr.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse