loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
AVTALE: De har inngått avtale om skatteinformasjonen – Statsbygg-sjef Harald V. Nikolaisen og regiondirektør Ann Kjersti Kjeia Sletten i Skatt øst. (Foto: Statsbygg)

Statsbygg krever skatteinformasjon

/ 2016-11-22 10:56:03

Enda et skritt videre mot svart arbeid: Nå forlanger Statsbygg taushetsbelagt informasjon fra Skatteetaten om entreprenørene sine.

– Vanlige bedrifter kan skape et marked for kriminalitet i byggebransjen ved å ikke gå leverandører og underleverandører etter i sømmene, konstaterer Statsbygg i en melding.

Avtale om taushetsbelagt informasjon

Derfor skal Statsbygg heretter bare skrive kontrakt med selskaper som gir en fullmakt til å innhente taushetsbelagt informasjon fra Skatteetaten. Nå har Statsbygg og Skatt øst undertegnet avtale.

– Vi er veldig fornøyde med at Statsbygg gjennom denne avtalen tar et stort ansvar i kampen mot arbeidsmarkedskriminalitet, sier Øivind Strømme, som er direktør for regionavdelingen i Skatteetaten.

– Gjør stor forskjell

– Statsbygg er en stor innkjøper som driver virksomhet over store deler av landet. Hvis vi klarer å gi dem et bedre beslutningsgrunnlag når de tar inn nye leverandører, så vil det utgjøre en stor forskjell. Dette bidrar til å begrense handlingsrommet til de useriøse aktørene, sier Strømme.

Konsekvente underbud i anbudskonkurranser er en av måtene de ulovlige firmaene har prøvd å utkonkurrere seriøse aktører på. De lovlydige må prise seg langt høyere for å gå i pluss.

– Viktig å gå foran

– Vi ønsker å gå foran i kampen mot kriminalitet i bransjen, og da er informasjon vårt viktigste fortrinn. Som stor statlig aktør er det viktig at vi går foran og skaper et velfungerende marked for dem som driver på lovlig vis, sier administrerende direktør Harald V. Nikolaisen i Statsbygg.

Statsbygg gjennomfører rundt 1000 anskaffelser i året, med en samlet verdi på cirka seks milliarder kroner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse