loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
UTBRUDD: – Vi ser selvfølgelig svært alvorlig på de smittevernutbruddene som har oppstått i Oslo, sier Jon Sandnes i BNL. (Foto: BNL)

– Strenge, men nødvendige tiltak

/ 2021-03-03 09:32:54

Oslo kommune vedtok i går en har egen forskrift for smittevernfaglig drift av byggeplasser, for å få kontroll med smitten. BNLs bransjestandard for smittevern er blitt forskriftsfestet. – BNL er fornøyd med at våre innspill er blitt lyttet til, sier Jon Sandnes, adm.dir. i BNL.

Byggenæringen er en stor næring med mange bedrifter og ansatte og det er mange byggeprosjekter pågående i Oslo.

– BNL har stor forståelse for at Oslo kommune ønsker strengere regler også for byggeplasser, og at de må gjøre målrettede og strenge tiltak for å begrense videre smittespredning. Vi mener at å sette krav til alle byggeplasser om å følge BNLs smitteveileder, er et slikt målrettet tiltak, sier Jon Sandnes, adm.dir. i BNL, i en pressemelding.

Forsterket testing

De nye reglene vil bli kombinert med en målrettet og forsterket testing på byggeplasser. Forsettlig eller grovt uaktsom overtredelse av smittevernregler på byggeplasser skal kunne straffes med fengsel i inntil 6 måneder.

– BNLs medlemsbedrifter tar smittevern svært på alvor, og tåler strenge reguleringer. Vi ser selvfølgelig svært alvorlig på de smittevernutbruddene som har oppstått i Oslo. De nye virusvariantene gjør at bedriftene må heve guarden enda høyere, slik at vi klarer å holde hjulene i gang, sier Sandnes.

Må få kontroll

Han påpeker at BNLs smittevernveileder har vært viktig i kampen mot Covid19.

– Den har også gjennom hele pandemien vært under stadig revidering ut fra smittesituasjonen i samfunnet. I den siste utgaven anbefaler vi også alle bedrifter om å ta i bruk Smittestopp-appen aktivt som er et viktig verktøy når det gjelder smittesporingen, sier Sandnes.

Sandnes peker på at for å kunne fortsette aktiviteten må alle bedriftene i byggenæringen følge Oslos forskrift.

– Oslo kommune må få kontroll på smittesituasjonen. Det er provoserende at useriøse bedrifter som ikke tar smittevern på alvor bidrar til å undergrave alt det gode smittevernarbeidet den organiserte delen av næringen gjør, avslutter han.

Forskriften trådte i kraft i går og gjelder frem til og med 23. mars 2021.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse