loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Neso tar sikte på å starte opp med inntil 140 elever neste skoleår. (Arkivfoto)

Vil starte privat byggfagskole

/ 2015-08-28 13:59:04

Neso i Svolvær vil starte egen friskole for byggefag, men uten malere i første omgang.

Før sommeren vedtok Stortinget en lovendring som innebærer at bransjeorganisasjoner kan søke om friskole i yrkesfag. Neso (Nordnorske Entreprenørers Serviceorganisasjon) har drevet lærlingskole i byggfag i snart seks år, i samarbeid med den videregående skolen i Svolvær og Nordland fylkeskommune.

Friskole

– Neso ønsker nå å utvide dette tilbudet og forsterke samarbeidet med skolen ved å få godkjenning som friskole, sier adm. direktør Ruben Jensen.

Han peker på at det mangler håndverkere i tømring, muring og betong. – Bygg- og anleggsbransjen er en av landsdelens største næringer og vi må nå i stor grad løse denne underdekningen ved innleie av arbeidskraft – ofte fra utlandet, sier Jensen.

Neste skoleår

Neso har søkt om å få inntil 140 elevplasser. – Vårt tilbud er imidlertid bare et supplement til den ordinære videregående skolen, og vi arbeider også aktivt over hele landsdelen for å fylle opp alle byggfagklassene, poengterer Jensen.   – I dette arbeidet samarbeider vi både med den enkelte byggfaglinje, bedriftene og lokale opplæringskontor, sier Jensen.

Hvis friskolen blir godkjent, kan den tidligst starte opp høsten 2016.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse