loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Trebeskyttelse med lang holdbarhet og interiørmaling som er så hvit at den reflekterer lyset og sparer energi til belysning – det er Mette Dahls eksempler på ferske, miljøvennlige produkter. (Arkivfoto)

Akzo Nobel topper bærekraft-indeks

/ 2015-10-28 10:15:15

Nordsjö-produsent Akzo Nobel topper klassen sin i bærekraftindeksen til Dow Jones for fjerde år på rad.

«Materialer» er en av de 24 klassene der det pekes ut en vinner når Dow Jones utarbeider bærekraftindeks. I år er det fjerde gangen på rad at Akzo Nobel topper i den klassen.

Vil samarbeide med kundene

– Vi er veldig stolte av topplasseringen, og rangeringen viser at vi fortsetter å kontinuerlig forbedre vårt miljøarbeid. Bærekraft er grunnleggende for vår forretnings- og miljøstrategi, å skape mer verdi med mindre ressurser, sier Johan Widheden, spesialist på bærekraftig utvikling hos AkzoNobel.

– I stedet for bare å redusere vår egen miljøpåvirkning, ønsker vi å samarbeide med leverandører og kunder for å redusere våre produkters totale miljøbelastning. Vi har også sett at kunder velger oss foran våre konkurrenter takket være vårt miljøarbeid, noe som selvfølgelig er veldig oppmuntrende, sier Widheden.

Nye produkter

Ifølge marketingsjef Mette Dahl i Nordsjö Norge har Nordsjö utviklet en rekke produkter de siste årene som skaper mer verdi med mindre ressurser.

– Vi har for eksempel lansert Nordsjö One Supertech, som er en trebeskyttelse med selvrensende egenskaper og særdeles lang holdbarhet. Nordsjö Nordic Light er vår hviteste interiørmaling, som reflekterer lyset i rommet slik at du kan spare energi ved å redusere belysningen. To eksempler på produkter som er gunstige å bruke i et miljøperspektiv, sier Dahl.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse