loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
MALING ER POPULÆRT: Barna syntes det var spennende å lære om byggfagene, og her er det maling som står på programmet – under kyndig veiledning av to malere fra Malermesterne AS. (Foto: Birger Knutsen)

Barnas Byggskole: Opplysning og rekruttering på samme tid

/ 2017-06-22 13:15:22

Morsomt, opplysende og rekrutterende – slik oppsummeres Akershus Fylkeskommunes tiltak «Barnas Byggskole», som gikk av stabelen 19-21 juni på Skedsmo videregående skole. Der fikk en samling 5.-klassinger prøve seg innen forskjellige byggfag.

Trond Pettersen, som er rådgiver ved Akershus Fylkeskommunes avdeling for videregående opplæring, legger ikke skjul på at dette var ment som et rekrutterende og opplysende tiltak. Han sier til Maleren at både barna, han selv og alle som har deltatt i å få dette prosjektet på plass, er svært fornøyd med resultatet:

Interreg

-Dette er et såkalt interreg-prosjekt, og det betyr blant annet at akkurat når vi i Norge og Akershus arrangerer dette, foregår akkurat det samme i Sverige. Det er første gang dette arrangeres, men jeg håper at dette pilotprosjektet kan videreføres, for det ble veldig vellykket, slår han fast.

I de tre dagene prosjektet varte, fikk de 25 elevene fra Sten-Tærud barneskole i Akershus prøve seg på en rekke forskjellige aktiviteter, og gjennomførte praktiske øvelser innenfor utdanningsprogrammet bygg- og anleggsteknikk.

De hadde praktiske øvelser innenfor forskaling og støping, muring, maling, snekring og kjøring med anleggs/gravemaskiner.

Barnas Byggskole

Opplegget ble som en timeplan elevene kjenner fra før, men med helt andre aktiviteter enn det de er vant til: Først var det en sekvens der man hadde litt teori, litt om klær og så videre. Så lærte de å forskale og støpe en fakkelsokkel, og det sto også maling av små hus på programmet.

Blant deltagerne på den faglige siden i maleryrket var opplæringsleder Birger Knutsen fra Oslo/Akershus, og Malermesterne AS stilte med kyndig veiledning fra 2 av sine folk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse