loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
HØRING: Jomar Talsnes Heggdal i BNL oppfordret stortingspolitikerne til å be om flere sentre mot arbeidskriminalitet. (Bilde fra Stortingets overføring av høringen)

BNL: – Forsterk arbeidskrim-kampen

/ 2016-10-17 23:42:15

Kampen mot arbeidslivskriminalitet må forsterkes, konstaterte BNL da justiskomitéen på Stortinget holdt høring om statsbudsjettet.

Regjeringen prioriterer ikke kampen mot arbeidslivskriminalitet høyt nok i statsbudsjettet for 2017, mener BNL.

Arbeidskrimsentre

Hovedbudskapet fra næringspolitisk rådgiver Jomar Talsnes Heggdal da han møtte til høring i Stortingets justiskomité, var at Stortinget må be regjeringen prioritere å opprette sentre mot arbeidslivskriminalitet i alle politidistriktene.

Kriminaliteten i byggenæringen er ikke bare et storbyproblem – de kriminelle tar markedsandeler fra små og mellomstore bedrifter i hele Norge, ifølge Heggdal.

Attraktive for kriminelle

– Når risikoen for å bli oppdaget er lav og det potensielle utbyttet høyt, blir vi attraktive for elementer som velger byggenæringen fordi det er her det er lettest å være kriminell, sier han.

BNL mener at samarbeid og samlokaliseringen i Oslo, Bergen, Kristiansand, Trondheim og Stavanger er et vellykket tiltak som legger til rette for en mer samordnet og målrettet kontroll.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse