loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
SMITTESTED: Noen få steder har byggeplassene måttet stenge på grunn av smitte. Denne byggeplassen på Fantoft i Bergen ble satt i karantene og bidro til strengere regler i Bergen i februar. Foto: Georg Mathisen

Dårlig kontroll på smittevernet

/ 2021-08-09 08:00:00

Smittevernet på byggeplassene er dårlig, og mange har fortsatt akkurat som før. – Jeg er veldig overrasket over at det har gått så bra som det har, sier Enrico Bastiani.

Tekst: Georg Mathisen

Han er salgssjef for håndverk hos Nordsjö. Der har han bak seg et drøyt år med mange færre besøk enn vanlig på byggeplassene og hos malermesterne. En del befaringer på byggeplassene er det blitt likevel. Der ser han at mange mangler alt som heter for smittevern.

Dårlig kontroll

– Det er utrolig at det ikke har skjedd mer enn det har. Det er så dårlig kontroll mange steder. Jeg tenker på spisebrakker, sanitære forhold, bevegelse rundt på byggeplass og bruk av masker, sier Bastiani.

– Når vi kommer på befaring, tar vi forholdsregler, spriter hender og bruker masker. Så kommer vi inn til en gjeng uten maske, noen som kanskje ikke har jobbet sammen tidligere, forteller han.

– Samtidig er det noen som er veldig dyktige, understreker Bastiani. – Da er det som oftest entreprenøren som er vaktbikkje og er på hugget.

Venter på vaksine

Det er spesielt i de tilfellene der Nordsjö må inn for å gi noen råd eller se på noen utfordringer, at han har sett mange som ikke klarer å overholde avstandsreglene. – Vi har aldri har møtt vedkommende, de er av utenlandsk opprinnelse, går uten masker, tar ikke andre forholdsregler og driver «business as usual», forteller Nordsjö-salgssjefen.

Han er glad for at byggeplassene ikke har vært kilde til mer spredning. Samtidig peker han på at stengte grenser og det at importert arbeidskraft stoppes, har bremset smitten. Skulle Norge fått bukt med smitten tidligere, måtte flyten vært stoppet på Gardermoen, konstaterer han.

For lite ute

For Nordsjös del konstaterer han at det har vært mye å lære av å bruke Teams, men det er vanskelig for en selger å booke digitale møter med håndverkere som står ute i produksjonen og har annet å gjøre enn å snakke til en skjerm.

– Vi som selskap er hemmet av at vi ikke kan demonstrere, være ute hos grossist, drive kundepleie, være ute på byggeplassene og drive kurs slik som vi gjerne vil, sier han.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse