loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
HEART WOOD: Malingsprodusenten Nordsjö kåret tidligere i høst den grå-beige-lilla-rosa fargen «Heart Wood» til sin årets farge 2018. (Foto: Nordsjö)

Ekspertene på farger velger sine favoritter for 2018

/ 2018-01-02 20:11:04

Det er ikke én farge som vil prege året som kommer. For er det noe fargeekspertene er enige om, er det at vi har en fargerik fremtid i vente.

Tekst: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no | Foto: Nordsjö, Fargerike, @teklan

Blått, gult, grårosa, lilla, brunt, dyp rød – disse fargene har til felles at de alle har blitt kåret til årets farge 2018 av ulike eksperter. Det sier litt om hva vi har i vente i året som kommer.

Det at alle varsler om forskjellige farger, og at varslene spriker såpass mye, vitner jo om at 2018 kommer til å bli et fargerikt år. Vi har snakket om det lenge, men nå er fargene virkelig her – og de er kommet for å bli, sier Bjørg Owren, kreativ leder hos ifi.no.

Hver sin farge

Det store trendbildet har de siste årene særlig pekt mot én tendens; at det er trendy å være personlig.

Vi er alle forskjellige og vi har ulike preferanser. Det gjelder også når det kommer til interiørfarger. Det er derfor helt riktig – og viktig – at fargetendensene og varslene spriker såpass mye som de gjør. Det vitner bare om det vi egentlig har visst hele tiden; det er ikke én farge som er riktig for alle, sier Owren.

Og med så mange ulike fargetrender, fra de rolige blå- og grårosa tonene, til fargesterke gul- og lillanyanser, er det virkelig noe for enhver smak.

Mange kommersielle aktører kårer årets farge, og de seneste årene ser vi at valgene spriker i alle mulige retninger. Tidligere var det bredere enighet, fordi det var enkelt å spotte den mest spennende fargen som utmerket seg i en ellers hvit og grå verden. Men nå vokser det en kraftig fargebølge frem, parallelt med den grå bølgen, og vi beveger oss mot det fargeglade 2020-tallet – en sterk motreaksjon til det fargeløse 2010-tallet, forklarer fargeekspert Dagny Thurmann-Moe i Dagny Fargestudio.

Fargerik fremtid

Det er vel én ting vi kan slå fast, og det er at fremtiden er fargerik, avslutter Thurmann-Moe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse