loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
VEDLIKEHOLD: Flere vedlikeholdsjobber i vente sør og vest i Norge – illustrasjonsbildet er fra Stavanger. (Foto: Shutterstock)

Ekstra vedlikehold i sør og vest

/ 2016-05-12 07:14:04

Regjeringen vil bruke en kvart milliard til ekstraordinært vedlikehold på Sør- og Vestlandet.

Sør- og Vestlandet rammes hardt av et av tidenes største oljeprisfall. Arbeidsledigheten i regionen har økt markert.

Kommunale bygg

I revidert nasjonalbudsjett går regjeringen inn for flere nye tiltak i denne regionen. Blant annet foreslås det et engangstilskudd på 250 millioner kroner til å vedlikeholde kommunale veier, bygg og anlegg. Tilskuddet skal fordeles til de kommunene i området som har høyere andel arbeidsledige enn landsgjennomsnittet.

BNL-sjef Jon Sandnes roser forslaget:

– BNL er glad for at regjeringen bruker bygg og anlegg som et motkonjunkturtiltak på Sør- og Vestlandet. De ekstra bevilgingene må brukes slik at det skaper arbeidsplasser lokalt for de som er arbeidsledige og hvor det er ledig kapasitet, sier han.

Etterlyser arbeidskrim-tiltak

BNL er også fornøyd med at regjeringen utvider permitteringsperioden til 52 uker fra 1. juli, og at det etablerers et tilskudd for lærlinger som blir oppsagt eller permittert slik at de får fullført utdannelsen.

Derimot etterlyser Sandnes tiltak mot arbeidslivskriminalitet:

– Det er viktig å bekjempe arbeidslivkriminalitet. Derfor er BNL skuffet over at regjeringen ikke prioriterer å forsterke de tiltakene som faktisk virker, som blant annet etablering av sentre mot arbeidslivskriminalitet. Stortinget må sørge for at det etableres senter mot arbeidslivskriminalitet i alle landets politidistrikter, oppfordrer Jon Sandnes

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse