loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse

Får EØS-støtte til erfaringsutveksling

Jan Erik Røine / 2015-08-25 08:25:00

Energiråd Innlandet har fått støtte til to EØS-finansierte prosjekter innen miljøvennlige bygg.

Målet med prosjektene er å utveksle erfaringer og kunnskap om energieffektivisering og fornybar energi med kommuner i Latvia og Litauen.

Energismart idrettshall i Latvia

Energiråd Innlandet og NTNU skal samarbeide med Jelgava kommune i Latvia i planleggingen av en ny og energismart idrettshall.

Her skal det gis konkrete anbefalinger til energioppfølging av det nye idrettsbygget, og om bruk av fornybar energi i den tilsluttende internatskolen. På en konferanse i Latvia neste vår vil resultatene bli presentert for kommunen.

– Jeg ser fram til et spennende samarbeid med våre partnere, både på NTNU og i Latvia. Vi vil bidra med våre erfaringer innen energismarte bygg, men vil også få nyttig innblikk i utfordringene og løsningene som er spesielle for Latvia», sier Benoit Dugers, energirådgiver i Energiråd Innlandet.

Kunnskap om fornybar varme til Litauen

I det andre prosjektet skal Energiråd Innlandet sikre kompetanseoverføring til litauiske kommuner om klimavennlige bygg. To delegasjoner fra Litauen kommer til Norge for å lære om våre erfaringer med fornybar oppvarming, energisparekontrakter og fjernvarme.

Daglig leder i Energiråd Innlandet, Ingrid Nytun Christie, er veldig fornøyd med å få være med på de to prosjektene.

– Her har vi en god mulighet til å lære av våre øst-europeiske partnere. Samtidig kan vi vise fram det gode arbeidet som gjøres i Innlandet innen klimavennlige og energismarte bygg, sier hun.

Begge prosjekter har mottatt støtte gjennom «National Climate Policy»-programmet, en del av EØS-finansieringsordningen EEA-Grants.

Prosjektene starter i høst og varer fram til våren 2016.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse