loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Sikker jobb, god lønn og null studielån, frister Veidekke-sjef Arne Giske med.

Foreldre sliter med å gi råd

/ 2016-02-22 19:44:27

Foreldrene er de viktigste rådgiverne til ungdom som skal velge studieretning, men de kan ikke nok til å hjelpe.

Det er Veidekke som står bak undersøkelse og pressemelding om den siste i rekken av utfordringer for å få ungdom til å velge en fremtid som malere – eller innenfor andre yrkesfag.

Bekymret konsernsjef

– Vi vet at foreldre er den viktigste sparringspartneren for barna. Da er det bekymringsfullt at så mange synes de mangler informasjon. Dette kan i verste fall gå ut over søkertallene til yrkesfag. Foreldre som mener yrkesfaglig utdanning ikke passer for barna deres, mangler ofte kunnskap om de mulighetene yrkesfag gir, sier konsernsjef Arne Giske.

Undersøkelsen som Opinion har utført, viser nemlig ikke bare at foreldre blir ansett som de viktigste rådgiverne når ungdom skal velge studieretning for videregående opplæring – men også at en av tre selv mener at de har for lite informasjon til å fylle den rollen.

Trygg fremtid, god lønn

Ifølge Statistisk sentralbyrå blir det behov for rundt 6000 nye fagarbeidere i bygg og anlegg hvert år fremover.

– Velger du yrkesfaglig retning velger du ikke bare en trygg fremtid, du velger deg en fremtid med mange muligheter. I tillegg til sikker jobb er også betingelsene gode for fagarbeidere i bygg og anlegg. Våre fagarbeidere har en inntekt på minst en halv million, og slipper nedbetaling av dyre studielån, sier Giske.

NHO-sjef Kristin Skogen Lund mener at foreldre kanskje ikke er klar over at yrkesfagene har endret seg mye siden de var unge selv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse