loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Den svenske entreprenøren hadde ikke penger til å betale sin egen gjeld – det går ut over underentreprenørene. (Illustrasjonsfoto: Shutterstock)

Igang igjen etter konkurs

/ 2016-03-19 16:17:18

Hovedentreprenøren ble slått konkurs og skylder malermesteren 800.000 kroner – nå er Malermester Kurt I. Hermstad igang igjen på prosjektet.

Det er den svenske entreprenøren Arcaflex som er slått konkurs. Malermester Kurt I. Hermstad er blant dem som ligger an til å tape penger – bedriften har et krav på rundt 800.000 kroner i boet.

76 leiligheter

Arcaflex var nesten ferdige med 76 leiligheter i boligprosjektet Miljøbyen Granåsen i Trondheim på konkurstidspunktet. Entreprenøren skulle også bygge det neste byggetrinnet.
Nå er arbeidet igang igjen, med utbyggeren selv i førersetet og Hermstad på plass.

Millioner i erstatning

– Vi har engasjert underentreprenører som har arbeidet under Arcaflex, noe som er en stor fordel fordi de er kjent med bygget fra før, sier administrerende direktør Roar Munkhaugen i Heimdal Bolig til Adresseavisen.
Boligkjøperne har krav på åtte-ni millioner kroner i erstatning for forsinket innflytting. Bostyrer Erland von Hofsten har ikke oversikt ennå over kravene, og Heimdal Bolig vet ikke hva som finnes av midler i boet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse