loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Når det skal spilles VM-fotball på disse banene, er det etter en lang rekke omstridte byggeprosjekter.

Jotun-sjefen i Qatar: Urolig

/ 2015-10-28 10:23:22

Jotun arbeider med store prosjekter før fotball-VM i Qatar. Sjefen er urolig over avsløringene om korrupsjon og utnyttelsen av gjestearbeidere.

Fotball-VM i Qatar i 2022 har fått mye presseomtale – blant annet om dødsulykker på byggeplassene. Nå har Dagbladet snakket med Wael Fahmy, Qatar-sjef i Jotun, om korrupsjon og arbeidsskandaler.

Håper på endring

– Vi håper at tilstedeværelsen til Jotun og andre selskaper som jobber etter internasjonale standarder, sammen med den oppmerksomheten Qatar nå får internasjonalt, kan føre til en endring av qatarsk arbeidsliv, sier Fahmy.

Ifølge Dagbladet har malingsprodusenten levert til byggeprosjekter der det er avdekket det som beskrives som tvangsarbeid og grov utnyttelse av gjestearbeidere. Fransk politi etterforsker arbeidsforholdene i prosjekter der Jotun har levert maling til en underkontraktør av franske Vinci.

Nulltoleranse

– Som malingstilbyder er vi bare involvert i et byggeprosjekt i en relativt kort tidsperiode, fortrinnsvis mot slutten av prosessen. Vi fører tilsyn for å forsikre oss om at det opprettholdes en akseptabel standard for helse, miljø og sikkerhet på arbeidsplassen mens det males, sier Wael Fahmy.

– Jeg har ikke opplevd korrupsjon mens jeg har vært sjef for Jotun i Qatar. Men det som har kommet frem om korrupsjon, er svært foruroligende, sier han, og understreker at Jotun har nulltoleranse for korrupsjon.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse