loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Skipsmaling i Korea og Japan bidro til Jotun-veksten.

Jotun tjener godt

/ 2015-09-24 10:55:55

Jotun økte resultatet med over 60 prosent de åtte første månedene i år.

Jotunkonsernet omsatte for 10,75 milliarder kroner og fikk et driftsresultat på 1,63 milliarder kroner i løpet av årets første åtte måneder. Selskapet forventer fortsatt vekst, men i noe lavere tempo.

24 prosent økt omsetning

Omsetningen økte med 24 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. Det skyldes først og fremst endringer i valutakursene. Den reelle veksten uavhengig av kronekursen, er 10 prosent.

Først og fremst er det mer salg av maling til nye skip i Nordøst-Asia og mer husmaling i Midtøsten og Sørøst-Asia som driver veksten.

Venter litt mindre vekst

– Vi forventer en fortsatt positiv salgsutvikling. Vår langsiktige satsing på organisk vekst og solid tilstedeværelse i vekstøkonomier gjør dette mulig, sier konsernsjef Morten Fon.

– Samtidig forventer vi at veksten vil avta noe i tiden fremover. Dette har blant annet sammenheng med nedgangen i olje- og gassektoren, og at veksten innen nybygg av skip ikke vil fortsette i samme takt, sier Fon.

Driftsresultatet til Jotun økte med 67 prosent til 1,63 milliarder kroner, mens resutatet før skatt økte med 62 prosent til 1,54 milliarder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse