loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
KLASSE 3: Mesterbrevnemnda mener at mesterkvalifikasjonen bør gi godkjenning i tiltaksklasse 3 for utførende oppdrag for mesterfagene i byggenæringen, forteller daglig leder Johanne Wulfsberg-Gamre.

Vil la mesterbrevet være nok

/ 2016-09-13 22:59:26

Mesterbrevet bør gi godkjenning for å få ansvarsrett i tiltaksklasse 3, mener Mesterbrevnemnda.

De nye byggereglene og bortfallet av lokal godkjenning rammer noen mesterbedrifter på utilsiktet vis. Samtidig har reglene ført til fordeler, ifølge Mesterbrevnemnda.

Praksis

– Vi er kjent med at flere mesterbedrifter er berørt av de nye byggereglene gjennom bortfall av lokal godkjenning. Vi noterer også at Direktoratet for byggkvalitet (DiBK) har erkjent at endring av byggereglene har fått en del utilsiktede negative konsekvenser, uttaler nemda.

Mesterbrevnemnda mener at det er positivt at det tas hensyn til praksis i ordningen med sentral godkjenning:

Store prosjekter

– Her jobber Mesterbrev og DiBK i samme retning for å anerkjenne den kompetanseutviklingen som skjer på arbeidsplassen, fastslår nemnda.

– Det er spesielt viktig for oss å følge opp at mesterbedriftene får tilgang, også til de store prosjektene. Mesteren har en lederkompetanse som kan brukes i mange typer virksomheter og på ulike nivåer, uttaler Mesterbrevnemnda.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse