loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Ifølge flertallet i Oslo tingrett burde to malerbedriftsledere forstått at de leide inn ulovlig arbeidskraft, men de to ble frifunnet.

Leide ulovlige malere – frikjent

/ 2015-12-29 09:24:42

Enten fikk de ikke gjort arbeid i det hele tatt, eller så leide de inn ulovlig arbeidskraft – men tingretten frifant to malerbedriftsledere for grovt heleri.

De var tiltalt for grovt heleri av snaue 1,4 millioner kroner, og fagdommeren mente at de var skyldige. Likevel ble sjefene for to malerbedrifter frifunnet, etter at legdommerne stemte ned fagdommeren i Oslo tingrett.

«Slettet nummeret» til kontaktperson

Bedriftene betalte penger – ifølge egne forklaringer betalte de for arbeid som er gjort – til et firma der innehaveren er dømt til fengselsstraff og selv har forklart at firmaet bare ble opprettet for å drive hvitvasking.

Begge de to lederne i malerbedriftene sier at de har hatt kontakt med en annen person i firmaet, som politiet ikke klarer å finne frem til at eksisterer i det hele tatt. Begge to har slettet telefonnummeret til vedkommende, ifølge forklaringene sine.

Ikke arbeid eller ulovlig arbeid

De to legdommerne i saken skriver rett ut at dersom underentreprenøren i det hele tatt gjorde arbeid for de to malerbedriftene, så skjedde det ved hjelp av ulovlig arbeidskraft, og at de to tiltalte burde forstått det. Likevel ble de frifunnet, siden flertallet i retten mener at det ikke er bevist at de to har skaffet seg utbytte på tilsammen 1.362.500 kroner fra en straffbar handling.

Les mer om saken i Maleren nummer 1.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse