loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
NYMALT: Ville du arbeidet på dette stillaset? (Foto: «Lagunstyle», Instagram)

Maler nakne på diktatorens ordre

/ 2016-06-29 22:34:15

Hva gjør du når diktatoren ber deg kaste klærne og arbeide? Du gjør det, selvsagt.

Aleksandr Lukasjenko har styrt Hviterussland i 22 år. Mannen som omtales som «Europas siste diktator», har fengslet politiske motstandere og holdt kontrollen uten å bry seg om slikt som demokratiske valg.

Kle av deg og arbeid!

Dermed er det best å gjøre som han sier. Også når han forsnakker seg. Det har hviterusserne utnyttet til å gjøre narr av diktatoren sin.

– Vi må kle av oss og arbeide, sa Lukasjenko i en tale sist uke. Ifølge det russiske tv-selskapet RT har han trolig ment å si «Vi må utvikle oss og arbeide». De to setningene høres ganske like ut på russisk.

Fasade-erotikk

Men meldingen fra Lukasjenko ga folk flest muligheten til å latterliggjøre ham samtidig som det ser ut som de tar ham på største alvor. Nå deler folk fra alle slags yrker og arbeidsplasser bilder på sosiale medier av seg selv mens de arbeider mer eller mindre avkledd.

Blant dem er de åtte malerne og murerne som har latt seg avbilde mens de pusser opp en fasade i hovedstaden Minsk – med stikkord som spenner fra «fasadebehandling» via «kvalitet» og «pris» til «erotisk».

The Huffington Post viser frem flere eksempler på hviterussere som tar lederens ord helt bokstavelig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse