loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Finansminister Siv Jensen presenterer et statsbudsjett uten rot-fradrag, men med en tiltakspakke for vedlikehold av statlige og kommunale bygg.

Mangler tiltak mot arbeidskrim

/ 2015-10-07 10:39:46

Ikke noe rot-fradrag i statsbudsjettet, og BNL kritiserer mangelen på tiltak mot arbeidslivskriminalitet.

Som ventet kommer det ikke noe forslag om rot-fradrag i statsbudsjettet for 2016. Men det er ikke mye annet som gjøres med kriminaliteten i arbeidslivet, heller, peker BNL på.

BNL skuffet

– BNL er skuffet over at regjeringen ikke prioriterer kampen mot arbeidslivskriminalitet. Det mangler tilstrekkelig ressurser til samordnet og målrettet kontroll og tilsyn, sier BNL-sjef Jon Sandnes i en pressemelding.

– Et viktig tiltak er blant annet å styrke og opprette flere sentre mot arbeidslivskriminalitet. Gjennom samlokaliseringen av de offentlige etatene kan vi få et kraftfullt virkemiddel i kampen mot de useriøse. Vi trenger slike sentre i hele landet, sier Sandnes videre.

Vedlikeholdspakke

Han roser regjeringen for å senke selskapsskatten til 25 prosent, og for en egen tiltakspakke for vedlikehold av statlige og kommunale bygg. – Det er et viktig og riktig forslag som gir rask sysselsettingseffekt. Samtidig må byggene vedlikeholdes slik at de tåler et våtere og villere klima, sier Sandnes.

Alt i alt foreslår regjeringen å bevilge 2,5 milliarder kroner til ulike tiltak innen vedlikehold og bygg. Av det er en halv milliard engangstilskudd til vedlikehold og rehabilitering av skoler og omsorgsbygg i kommunene. 300 millioner foreslås til å forsere vedlikeholdet av sykehusbygg, mens 200 millioner foreslås til vedlikehold og rehabilitering hos Statsbygg, med spesiell vekt på fengslene.

Må si opp ansatte

Men samtidig som vedliehold kan gi flere arbeidsplasser, klager BNL på at permitteringsreglene fører til det motsatte:

– Vi skulle gjerne sett at permitteringsperioden blir utvidet til 52 uker. Spesielt ute i distriktene er det trist at kompetansen forsvinner fordi bedriftene må si opp de ansatte, kommenterer BNL-direktør Jon Sandnes.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse