loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
VEKST: Med kjedene Mal Proff, Fargerike, Kulør, Mur Tak Proff, samt grossistleddet Farveringen med i gruppen, fortsetter hus-, hytte og byggevarekonsernet Mestergruppen sin ti år lange vekstreise. (Foto: Malorama)

Mestergruppen kjøper Malorama

/ 2021-05-27 14:56:29

Mestergruppen gjør sitt hittil største oppkjøp med overtakelsen av Malorama. – Mestergruppen kjenner bransjen godt og vil være en eier som kan videreutvikle våre forretningsområder, sier konsernsjef Nils Sund i Malorama.

Etter kjøpet av Malorama, et selskap som selger og distribuerer produkter til overflatebehandling, oppnår Mestergruppen en omsetning på nær 17 milliarder kroner i 2021. Fjorårets omsetning lå på 14,7 milliarder kroner.

Med kjedene Mal Proff, Fargerike, Kulør, Mur Tak Proff, samt grossistleddet Farveringen med i gruppen, fortsetter hus-, hytte og byggevarekonsernet Mestergruppen sin ti år lange vekstreise.

– Malorama har hatt en suksessfull utvikling siden etableringen i 2010. En utvikling som har blitt forsterket etter Icon Capital og Loe Equitys inntreden som eiere i 2018. Det var styret og aksjonærenes vurdering at tiden nå var inne for å få inn en ledende industriell aktør som kan bidra til å styrke selskapet i den neste utviklingsfasen, og valget falt på Mestergruppen. Mestergruppen kjenner bransjen godt og vil være en eier som kan videreutvikle våre forretningsområder; Farveringen, Fargerike, Kulør, Mal Proff, og Mur Tak Proff til det beste for kunder, ansatte, samarbeidspartnere og bransjen, sier Nils Sund, konsernsjef i Malorama, i en pressemelding.

Utfyller hverandre

Selgerne av Malorama er Icon Capital og Loe Equity som hovedeiere med opp mot 50 prosent, samt et stort antall tidligere andelshavere i MAL og kjedemedlemmer.

– Det viktigste målet for Mestergruppen med dette oppkjøpet er å styrke vår evne til å forenkle og forbedre hverdagen for våre kunder. De kan se frem mot flere distribusjonspunkter, tilgang til et bredere sortiment og en bedre logistikk med de nye kjedene i familien. Virksomhetene utfyller hverandre, og vi forventer å bli mer effektive i sum enn vi er hver for oss, sier Mikkel Sandvik, konsernsjef i Mestergruppen.

– Det er først og fremst gjennom økte volumer at vi vil kunne hente ut gevinster, så noen nedbemanning er ikke planlagt. Tvert imot tror vi at de økte volumene som vil komme gjennom denne sammenslutningen vil gi grunnlag for flere ansatte i Malorama, som vil bestå som et selvstendig virksomhetsområde innenfor Mestergruppens eierskap, sier Sandvik.

Vekstambisjoner

Han påpeker videre at Mestergruppen har en ambisjon om å vokse mer enn markedet. Gruppen skal fortsette å bidra til konsolidering av det svært fragmenterte markedet for nybygging, restaurering, oppussing og tilbygg til boliger og fritidsboliger.

I tillegg skal de kutte kraftig i tiden og kostnadene forbundet med boligbygging, tilbygg og oppussing gjennom økt produktivitet. Felles digitale standarder gjennom hele prosjektfasen, og ikke minst bedre logistikkstyring, er blant suksessfaktorene konsernet jobber med å utvikle.

Gjennomføringen av oppkjøpet er betinget av godkjenning fra myndighetene, og forventes sluttført i løpet av sommeren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse