loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
– En betydelig sum, sier næringsminister Monica Mæland om at det offentlige kjøper varer og tjenester for rundt 460 milliarder kroner årlig.

Ny lov krever lærlinger

/ 2016-01-22 23:58:07

Regjeringen vil lovfeste at det offentlige skal stille krav om lærlinger i alle offentlige byggeoppdrag.

Bedrifter som ikke har læreplasser, stenges ute fra offentlige kontrakter. Nå blir det lovfestet, hvis regjeringen får det som den vil.

Lærling på selve oppdraget

– Det vi gjør, er å innføre regler som gjør at det skal stilles krav om lærlinger når det offentlige gjør sine innkjøp. Vi sier nå at der det er behov for det, skal det stilles krav om lærlinger. Ikke bare lærling i bedriften, også lærling på selve kontrakten, sier næringsminister Monica Mæland til NRK.

Kravet om lærlinger skal også gjelde utenlandske bedrifter.

Støtte fra LO og BNL

LO-sekretær Trude Tinnlund er fornøyd med forslaget. Det er BNL-sjef Jon Sandnes, også. – Dette har vi jobbet for lenge, og er et viktig gjennomslag for BNL, sier Sandnes.

– Opp mot 40 prosent av alle oppdrag er fra det offentlige. Lærlingeklausuler i offentlige anskaffelser vil bidra til å sikre en bedre rekruttering av fagarbeidere. Det blir nå svært viktig at dette følges opp i alle offentlige oppdrag som er omfattet av bestemmelsen, sier han.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse