loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Privatkunder planlegger å pusse opp. Hvor mange av dem lar seg overtale til å få hjelp av fagfolk?

Pusser opp i nedgangstider

/ 2015-12-30 14:26:41

Til tross for dårlige tider planlegger nesten halvparten av boligeierne å pusse opp i året som kommer.

– Vi er inne i en tid der oljenæringen sliter, og mange frykter for den økonomiske utviklingen i Norge. Står vi foran økonomiske nedgangstider, eller vil vi komme over «krisen» uten varige mén? Svaret på dette spørsmålet ligger i stor grad i folks egne hender, sier Kåre Elnan, partner og markedsdirektør i Prognosesenteret.

Fortsatt vekst?

Ifølge ham utgjør private oppussingsplaner en viktig del av landets totaløkonomi.

– Stenger Ola og Kari lommeboken og legger forbruket på is, kan det gå mot trangere tider. Om vi derimot øker forbruket, vil det kunne bidra til fortsatt økonomisk vekst – og gode tider i årene som kommer. Renovering, oppussing og tilbygg i egne boliger er en viktig del av vårt private forbruk, forklarer han.

67 milliarder

I fjor brukte norske husholdninger nesten 67 milliarder kroner på å pusse opp og vedlikeholde egne boliger. Ekspertene hos Prognosesenteret har tro på at utviklingen kommer til å fortsette i positiv retning fremover.

– Nesten halvparten av husholdningene svarer at de har konkrete planer om å pusse opp egen bolig, og nesten tre av ti vil pusse opp innvendig, sier Elnan.

Lite utsatt for konjunkturer

Ifi-sjef Kristian Owren peker på at oppussingsbransjen er lite utsatt for konjunkturer. Derfor er han ikke overrasket over at de potensielle kundene dine fremdeles planlegger å pusse opp selv om mediene preges av økonomisk krisestemning.

– Når vi er inne i tider med økonomisk usikkerhet, reiser vi mindre og går sjeldnere ut for å spise – vi holder oss rett og slett mer hjemme. Og når vi er hjemme, ønsker vi å ha det hyggelig rundt oss. Oppussingen av hjemmet kommer derfor helt naturlig, sier han.

Dessuten føles det mer meningsfylt å bruke penger på å pusse opp enn å kjøpe bruk-og-kast-gjenstander, og oppussing er en viktig investering som de fleste opplever som god bruk av tid og penger.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse