loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
31 kriminelle aktører. Det høres lite ut, men bak tallet skjuler det seg et formidabelt omfang, ifølge de offentlige etatene som samarbeider mot arbeidskriminalitet.

Sammen i Kristiansand

/ 2016-04-07 21:34:51

Arbeidstilsynet, Nav, politiet, Skatteetaten, Interkommunal arbeidsgiverkontroll og kemneren i Kristiansand har åpnet felles senter mot arbeidskriminalitet.

– Vi er glade for at vi nå får styrket det tverretatlige samarbeidet i Agder ytterligere. Vi ser at tilsvarende måter å jobbe på, med samlokaliserte kontorer i Bergen, Stavanger og Oslo, gir svært gode resultater, sier tilsynsleder Marianne Pedersen i Arbeidstilsynet.

Kriminalitet på flere plan samtidig

De tre samarbeidskontorene identifiserte 31 kriminelle aktører innenfor arbeidslivet i fjor.
– Det er et formidabelt omfang som skjuler seg bak dette tallet. Dette er kriminelle aktører og bakmenn med store nettverk, og det gir store ringvirkninger når vi klarer å sette disse ute av spill, sier Pedersen.
De arbeidskriminelle driver ofte kriminalitet på flere plan samtidig. Målet med samordningen er å sikre at seriøse bedrifter overlever i møte med de useriøse.

For å beholde ryddig arbeidsliv

– Med en styrket og samordnet innsats ønsker myndighetene å bidra til at vi beholder et ryddig arbeidsliv, sikrer skatte- og momsinntekter og unngår misbruk av velferdssystemet, melder det tverretatlige samarbeidet i Agder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse