loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Mindre penger til kontroller gir økt konkurransevridning mellom dem som arbeider svart og dem som arbeider hvitt, mener tillitsvalgte, og peker på malerbransjen som versting.

Skatteansatte: – Lettere å jukse

/ 2016-01-23 13:54:15

Tillitsvalgte i Skatteetaten mener at de har for få ansatte til å gjøre mange nok og gode nok kontroller.

– Med de budsjettkuttene vi opplever, er vi for få ansatte til å gjennomføre nødvendige og gode kontroller, sier leder Ingrid Sølberg i NTL Skatt til Frifagbevegelse.no.

Hun mener kuttene i etaten rammer vilkårlig – i fjor ble det kuttet 0,6 prosent, i år 0,7, uten at det er signalisert hvor det skal kuttes.

Konkurransevridning

Styremedlem Anita Stenstvedt i NTL Skatt mener at manglende kontroller fører til økt konkurransevridning mellom dem som driver svart og dem som driver hvitt.

Siden det blir flere som skal betale skatt i Norge, øker også antallet som jukser, mener de to.

Fagforbundet trekker frem malerne som verstinger sammen med renholdsbransjen.

Prioriterer mer enn noen gang

– Samfunnsoppdraget vårt sier at vi skal prioritere å redusere skatte- og avgiftskriminaliteten, og det gjør vi trolig mer enn noen gang, kommenterer direktør Øyvind Strømme i Skatteetaten overfor Frifagbevegelse.no.

Han sier etaten har «relativt» gode rammevilkår for dette.

Statssekretær Jørgen Næsje i Finansdepartementet mener at de siste årenes kontrollresultater viser at Skatteetaten har blitt stadig mer treffsikker i kontrollene og at gjennomsnittlig avdekket beløp per kontroll har økt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse