loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Du bør pålegges å ta imot betaling elektronisk, men avgjøre selv om du vil ta kontanter, foreslår skattedirektøren. (Illustrasjon: Shutterstock)

Skattedirektøren vil påby e-betaling

/ 2016-03-03 12:17:45

Skattedirektør Hans Christian Holte vil pålegge alle som driver næring, å ta imot elektronisk betaling.

I dag er alle pålagt å ta imot kontanter, men ingen kan forlange å betale elektronisk. Skattedirektør Hans Christian Holte vil snu det på hodet, som en del av kampen mot svart økonomi.

Del av svart økonomi

– Vi ser at kontanthandel er en del av svart økonomi i Norge. Jeg synes ikke de ordningene vi har i dag, med å kreve kontant betaling, men ikke gjøre det for elektronisk betaling, er fornuftig, sier han til NRK.
Nå kan enkle betalingsterminaler skaffes billig. 84 prosent betaler det aller meste med kort i dag. Bare seks prosent av DNB-kundene bruker kontanter daglig.

– Kontanthandel muliggjør svart økonomi på en annen måte enn det å bruke bankkort. Det ligger større utfordringer i kontanthandel, det er vanskeligere å spore. Dagens system, som stiller større krav til kontanthandel enn muligheten for digitale løsninger, kan være uheldig, sier Holte til NRK.

Jensen går gjennom reglene

Finansminister Siv Jensen vil gjennomgå regelverket, men sier det er for tidlig å si om resultatet blir lovendring. Hun er enig i at flere kortterminaler er positivt, men vil ikke beskylde de eldre, som er de som bruker mest kontanter, for skatteunndragelser og svart økonomi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse