loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
VOKSER: – Håndverksgruppens modell var avgjørende for oss da vi bestemte oss for å bli med i noe større, sier daglig leder Lise Schie i Murmester Lindgren AS. (Foto: Murmester Lindgren AS).

Solid Kristiansand-bedrift inn i Håndverksgruppen

/ 2021-05-21 17:42:44

Nå går også Murmester Lindgren AS fra Kristiansand inn i selskapet.

Håndverksgruppen leverer tjenester innenfor maling, gulv, mur og flisarbeid. Gruppen omsetter nå for over 2 milliarder kroner og har over 1 400 ansatte.

– Murmester Lindgren AS passer godt inn hos oss. Vi ser etter solid bedriftskultur, lokal tilhørighet og et ønske om å bidra inn til vår bærekraftsstrategi. Bedriften er allerede i dag samfunnsbevisst og god på å ta inn lærlinger. Sammen skal vi endre en hel bransje og styrke arbeidet med bærekraft, sier konsernsjef Øyvind Emblem, i en pressemelding.

Murer med lokal forankring

Frode Lindgren startet som murer i 1970 og grunnla Murmester Lindgren AS i 1987. I dag har bedriften 21 ansatte, inkludert tre murermestere, og har både offentlige og private oppdrag i Kristiansand og omegn. De leverer tjenester innen mur og flis og har bidratt til flere store prosjekt som fasaderenovering av hele Kvartal 32, Marvika torg og Sandens i Kristiansand. Siden 2017 har de hatt en omsetning på rundt 30 millioner i året.

– Håndverksgruppens modell var avgjørende for oss da vi bestemte oss for å bli med i noe større. Det føles trygt at vi kan beholde den gode arbeidskulturen vår og den lokale forankringen, samtidig som vi blir en del av noe større. Nå gleder vi oss til å kunne dele erfaringer og lære av andre. Ikke minst bidrar dette til å trygge arbeidsplassen for fremtiden, sier daglig leder Lise Schie.

Stordriftsfordeler

Hun forteller at stordriftsfordelene er mange, blant annet ved at de kan få utviklet miljøtiltak og HMS-arbeid ytterligere.

– Veksten i bedriften skjer som oftest ved at lærlinger blir ansatt. Vi er opptatt av ordnede arbeidsforhold og faste ansettelser. Det vil vi selvfølgelig fortsette med, forteller Schie.

Håndverksgruppen har en tydelig vekststrategi, der de ønsker å vokse både organisk og gjennom oppkjøp.

– Vi er på kontinuerlig jakt etter solide, fremoverlente håndverksbedrifter som deler våre verdier. Det lokale fotavtrykket er avgjørende for oss, og derfor beholder alle selskapene sine tradisjonsrike selskapsnavn, ledelse og bedriftskultur når de blir en del av Håndverksgruppen, sier Emblem.

Satser på bærekraft

Ved å satse systematisk på bærekraft vil Håndverksgruppen bidra til FNs Agenda 2030.

– Vi har store ambisjoner innen samfunnsansvar og bærekraft, der miljø og arbeidsliv står sentralt. For eksempel jobber vi med sirkulærøkonomi ved å øke gjenbruk av materialer og vi har som mål at alle våre biler skal være utslippsfrie innen 5 år. I tillegg er det helt avgjørende å investere i folkene våre. Ordnede arbeidsforhold og strukturert satsing på nye lærlinger er viktig for oss. Hele 7 prosent av våre ansatte er i dag lærlinger. Ved å utvikle nye fagarbeidere og begrense bruken av innleid arbeidskraft legger vi også grunnlaget for trygge arbeidsplasser og faglig sterke miljøer, sier konsernsjef Øyvind Emblem

Kjøpesummen er konfidensiell mellom partene, men eierne reinvesterer en betydelig del av salgssummen og blir aksjonærer i Håndverksgruppen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse