loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Når helsemyndighetene fraråder teppegulv, bør ikke helsemyndighetene legge teppegulv, mener Astma- og allergiforbundet. (Illustrasjonsfoto: Shutterstock)

Teppekritikk til Helsedirektoratet

/ 2016-04-04 21:06:11

Helsedirektoratet la heldekkende teppe og brøt med helseanbefalingene, ifølge Astma- og allergiforbundet.

Helsedirektoratet skal gjøre om en av etasjene i kontorlokalene sine, til kontorlandskap for 45 ansatte. Nå får direktoratet kritikk for å ha valgt teppe på gulvet.

– Må gå foran

– Jeg håper dette var en glipp, og at teppet fjernes. De som jobber med inneklima, helse og sikkerhet må gå foran som et godt eksempel, sier Kai Gustavsen, fagsjef inneklima i Astma- og allergiforbundet, til NRK.
Folkehelsesinstituttet anbefaler å unngå teppegulv.

Mot støy

Administrasjonsdirektør Nina Aulie i Helsedirektoratet sier at hun ikke har fått noen tilbakemeldinger fra ansatte som er kritisk til eller plages av teppet.
– Vi tenker det er en mulighet å teste ut om tepper kan være til god hjelp for å motvirke støy og lyddemping. Vi vet at det er noen utfordringer knyttet til teppebruk, blant annet at det krever mer renhold. Derfor har vi intensivert renholdet i den aktuelle etasjen, sier hun til NRK.

Slik lyder rådene

«Unngå bruk av teppegulv med mindre det er snakk om tepper lagt for å fjerne smuss i inngangsområdet eller helt spesielle akustiske forhold som krever avgrenset bruk av teppegulv.»
(Anbefalte faglige normer for inneklima, Folkehelseinstituttet 2015)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse