loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Ulovlige arbeidsinnvandrere rømmer fra et arbeidsliv som ikke fungerer, og tar med seg den samme elendige kulturen som de rømmer fra, sier Terje Kvittingen. (Arkivfoto: Georg Mathisen)

Tror på bedring for faget

/ 2015-11-24 07:07:03

Terje Kvittingen i malermesterforeningen i Bergen tror på bedring for faget, og ser litt økning i rekrutteringen.

Bergens Tidende har fortalt historien om en trebarnsfar som arbeider svart som maler i Bergen. Avisen siterer også permittert MLF-leder Lars Barg på at en hel næring går dukken hvis man ikke tar grep.

 Tar med seg elendig kultur

– De rømmer fra et arbeidsliv som ikke fungerer, og så tar de med seg den samme elendige kulturen som de rømmer fra, sier Terje Kvittingen om avisens oppslag. Kvittingen er malermester i Os og daglig leder for Maler- og Byggtapetsermestrenes Forening og Opplæringskontor i Bergen.

– Malerbransjen er veldig utsatt. Det er mer eller mindre sosialt akseptert at håndverkstjenester blir betalt svart, sier han til Bergens Tidende.

– Nesten alle, inkludert kjente politikere, har en eller annen gang hatt befatning med svart arbeid, enten det er maling eller svart dagmamma eller hva det måtte være.

Rekrutteringen øker litt

Likevel er han optimist:

– Jeg synes å se en bedring. Staten har skjønt at vi er i ferd med å miste en hel generasjon fremtidige håndverkere og bruker store ressurser på dette. Blant annet er staten veldig opptatt av å legge til rette for utdannelse, sier Kvittingen til Bergens Tidende.

Han har sett litt økning i rekrutteringen, kanskje fordi det begynner å bli vanskelig i oljenæringen og andre bransjer. For første gang på lenge har Terje Kvittingen håp om at vi er på rett vei, skriver avisen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse