loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
SMITTEVERN: Oslo kommune kommer med nye regler for smittevern på byggeplasser, og har varslet at de vil se på tilsvarende regulering som finnes i Bergen. (Foto: BNL)

Varsler ny forskrift for byggeplasser i Oslo

/ 2021-03-01 12:29:49

For å få kontroll med smitte på byggeplasser innfører Oslo kommune en egne forskriftsfestede regler for smittevern på byggeplasser. Forsettlig eller grovt uaktsom overtredelse av smittevernregler på byggeplasser skal kunne straffes med fengsel i inntil 6 måneder.

De nye reglene vil bli kombinert med en målrettet og forsterket testing på byggeplasser.

Oslo kommune har varslet at de vil se på tilsvarende regulering som finnes i Bergen. Bergen har egen forskrift for smittevernfaglig drift av byggeplasser hvor blant annet BNLs bransjestandard for smittevern ble forskriftsfestet. BNL fikk i går muligheten til å gi innspill til Oslo kommune.

– Vi har blant annet påpekt utfordringer med begrensninger på bevegelse mellom byggeplasser som er en problemstilling i Bergen. Vi håper på at Oslo kommune fatter vedtak som vil muliggjøre både smittevern, men også nødvendig aktivitet i vår næring. Vi har også formidlet at BNLs medlemsbedrifter tar smittevern svært på alvor, og tåler strenge reguleringer, sier Jon Sandnes, adm. dir. i BNL, i en pressemelding. 

Forskrift for byggeplasser i Oslo er ikke ferdigstilt ennå. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse