loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
MUTANTVIRUS: Helsebyråden i Bergen er bekymret for at koronasmitten fra to byggeplasser i kommunen har spredt seg i et større omfang enn de er klar over. (Illustrasjonsfoto: Shutterstock)

Vurderer å stenge større bygganlegg

/ 2021-02-09 09:57:46

Flere tilfeller av den sørafrikanske virusvarianten er registrert ved to byggeplasser i Bergen. 

Bergen kommune ber nå alle som har vært på byggeplassene Fantoft stasjon og Kronstad stasjon de siste to ukene om å teste seg.

Helsebyråd Beate Husa sier til NRK at de frykter viruset har spredt seg under radaren.

– Så lenge vi ikke vet hvem pasient 0 er, og vi heller ikke vet hvor vedkommende befinner seg. Vi har vi en uro for at dette kan ha spredt seg over noe lengre tid, sier Beate Husa, helsebyråd i Bergen. Hun mener at også ansatte på andre byggeplasser bør ha lav terskel for å teste seg.

Bergen kommune har bedt regjeringen vurdere holde større bygganlegg stengt denne uken, men regjeringen presiserte mandag kveld at de ikke vil innføre egne tiltak for store byggeplasser.

– Tiltakene som regjeringen fattet i helgen er forskriftsfestet, og står fast. Men kommunene kan velge å fatte strengere regler lokalt enn det regjeringen har lagt opp til. Om Bergen kommune har behov for strengere tiltak står de derfor fritt til å vedta dette, sier statssekretær Saliba Andreas Korkunc (H) i Helse- og omsorgsdepartementet til Dagbladet.

Byrådet i Bergen skal i dag gjøre en vurdering om de skal stenge ned større byggeplasser eller ikke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse