loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
SOMMERFUGLJENTA: Linda kaller datteren «sommerfugljenta». – Hun er vakker som en sommerfugl, men mangler vinger, sier hun. Derfor valgte Ture Grønvold sommerfugltapet. (Foto: Robert Walmann, Ifi.no)

Hjem til trygge rom

/ 2016-05-19 12:23:45

Familien Flata flytter inn i hus som er tilrettelagt for  datteren med nedsatt funksjonsevne. – Endelig får vi et hjem som jenta vår vil trives i, sier mamma Linda.

Av Robert Walmann, Ifi.no

Hafrakerskrenten ligger i Fagerliåsen i Bamble kommune. Her bygges det for fullt. Med gode solforhold og utsikt til Frierfjorden har området blitt et populært boligfelt. Et nytt lokalsamfunn tar form i den lille kystkommunen i Telemark.

Egen fløy for fremtiden

Ett av husene skiller seg ut.

Det er huset til mamma Linda, pappa Tommy og deres datter Annika. Denne 340 kvadratmeter store eneboligen er bygget med en kjærlighet og omtanke som går langt utover et vanlig byggeprosjekt.

Det er fordi Annika trenger et helt spesielt hjem.

Sjuåringen mangler språk. Hun kan ikkegå, stå eller sitte. Hun trenger tilsyn 24 timer i døgnet. For at Annika skal trives, må huset være fri for avgasser fra maling, gulvbelegg, lim og andre kjemikalier. Hun må også kunne bevege seg fritt rundt i rullestol eller bærestropper. Det er mange hensyn å ta når barnet i huset er multihandikappet.

UTE OG INNE: Maling fra Flügger preger huset innvendig. Det skal også brukes ute. Huset skal males mørkegrått med sorte karmer. Det skal også grunnes med pigmentert grunning. (Foto: Kristian Owren, Ifi.no)

Materialer fra øverste hylle

Maleren Ture Grønvold har lagt sjelen sin i det nyoppførte IEC-huset. Han har valgt materialer fra øverste hylle. De siste månedene har han flytsparklet, lagt gulv og malt vegger og tak. Han har også plukket ut farger og tapet til rommene.

– På malte flater har vi brukt allergiven

nlig sparkel og maling fra Flügger. Vi har valgt behagelige farger som det er enkelt å velge tilbehør til. Fargene passer også godt til gulvene, sier han.

Anbefalt av Astma- og Allergiforbundet

Gulvene i huset er levert av Ehrenborg. Totalt 280 kvadratmeter med Upofloor Xpression og Upofloor Zero er lagt i boligen. Dette er gulv som er laget uten PVC, klor eller mykgjørende stoffer. De er også helt fri for halogener og tungmetaller. Og de er lette å holde rene uten bruk av såpe.

– Dette er gulv brukere stiller strenge krav til. De er også anbefalt av Astma- og Allergiforbundet, sier selger Håkon Kristiansen og salgssjef Inge Hansen i Ehrenborg.

Jente- og gutterom

På Annikas soverom i andre etasje ligger det også Upofloor Zero. Dette gulvet er farget lilla og passer til resten av rommet. På veggene er det satt opp et tapet fra Storeys, dekorert med sommerfugler.

– Jeg kaller henne sommerfugljenta. Hun er vakker som en sommerfugl, men mangler vinger, sier mamma Linda.

I første etasje har pappa Tommy fått sitt eget gutterom. Her er det rødt som gjelder. Han er Liverpool-fan og har valgt samme gulv som ligger på Anfield. Et rødt gummigulv fra Polyflor. Veggene er malt i varmgrått.

GUMMI PÅ GUTTEROMMET: I første etasje har pappa Tommy fått sitt eget gutterom. Her er det rødt gummigulv fra Polyflor som dominerer. Sånn må det bli når far er Liverpool-fan. – Det samme gulvet ligger på Anfield, sier gulvlegger Ture Grønvold. (Foto: Robert Walmann, Ifi.no)

Fiskebein i stua

I stua finner vi det allergivennlige gulvet Upofloor Xpression. Naturstavene er lagt i fiskebeinsmønster. Fargen på gulvet matcher benkeplaten og kjøkkenet. På veggene er det et flott tapet med sølveffekter.

– Her er det rålekkert, sier mamma Linda, som har fått drømmehuset til seg og familien.

STOLTE LEVERANDØRER: – Vi er stolte av resultatet. Dette er blitt et referansehus, sier Håkon Kristiansen hos Ehrenborg. Han er på befaring sammen med huseier Linda Flata, maler Ture Grønvold og salgssjef Inge Hansen. (Foto: Robert Walmann, Ifi.no)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse