loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
STORTRIVES: Kenneth Myhren Ovrum stortrives ved Hjerleid handverksskole. Her sammen med lærer Anders Haugli. (Foto: Ove Kirkestuen)

Glad i å skape

/ 2020-12-21 11:34:52

– Det er et av de beste valgene jeg har tatt så langt i livet, sier Kenneth Myhren Ovrum som siden i høst har vært elev ved den nyoppstartede malerlinjen ved Hjerleid Handverksskole.

Elev Kenneth Myhren Ovrum (35) hadde en spesiell vei til malerlinjen ved Hjerleid.

– Grunnen var at jeg hadde hinsides flaks, sier Ovrum.

I jula 2019 hadde han en stygg ulykke hvor han var nær på å dø. Han datt ned en trapp, noe som resulterte i kraniebrudd og massive indre blødninger.

– Hadde det ikke vært for luftambulansen og han som ringte dem hadde jeg ikke vært i live nå, forteller han.

Fikk skoleplass

Etter ulykken var han sykemeldt i åtte måneder før han fikk et jobbintervju gjennom NAV i Jora Malerservice.

– Og midt i jobbintervjuet spurte de plutselig om jeg hadde lyst til å gå mer skole. De hadde en ledig skoleplass på Hjerleid handverksskole ettersom han som hadde plassen hadde trukket seg.

Ovrum svarte at hvis det hadde med malerfaget å gjøre så var svaret ja, ettersom han tidligere har jobbet et par år som maler.

– Så da fikk jeg skoleplass, fire dager før skolestart i august.

Mye nytt

– Hvordan har det vært å være elev ved malerlinja på Hjerleid handverksskole?

– Det har vært veldig bra. Jeg har lært mye nytt. Det er vekt på tradisjonsmaling, som å lage maling selv, det hadde jeg aldri gjort før. Det har også vært fint å lære nye malingsteknikker, sier Ovrum, og legger til:

– Det er et av de beste valgene jeg har tatt så langt i livet vil jeg si. Her er fullt av fantastiske folk, både lærere og elever.

Liker å skape

Noe av det de har gjort så langt er å lage komposisjons- og linoljemaling.

– Vi har blant annet vært på et prosjekt på prestegården på Dovre hvor vi har brukt kompresjons- og linoljemaling som vi har lagd selv.

Akkurat nå holder de på og maler dører for en kunde.

– Vi har også fått et nytt malelokale her på Hjerleid som vi nå pusser opp, sliper gulv og maler vegger, forteller Ovrum.

Finmaling

Han liker spesielt godt finmaling.

– Jeg liker egentlig alt vi lærer, det er fint å kunne mye forskjellig slik at et malerfirma kan sende en på alle slags jobber i fremtiden. Det er også en fordel om man vil starte sitt eget firma, sier han.

– Hva liker du best med malerfaget?

– Det at du får skape noe nytt, du ser lett forskjellen, bare et lite penselstrøk, så har du den forandringen. Også er det behagelig å drive med, jeg koser meg. Å male er en behagelig ting å drive med, jeg liker det skikkelig godt. Har du litt musikk på øret også, så er det perfekt.

Viktig for tradisjonen

– Hvilken betydning har dette utdanningstilbudet tror du?

– Det er viktig å få malere ut i arbeidslivet, det er ikke nok faglærte malere, sier Ovrum.

I tillegg er det en god del verna bygg som trenger å bli malt med komposisjonsmaling og tradisjonelle teknikker rundt om i landet, påpeker han.

– Det er også mange andre fag her på skolen, som treskjæring, møbelsnekring, tømring, lafting og smedyrket, som ikke bør dø ut. Alt er viktig for tradisjonen i Norge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse